Denzil Delaere studeerde in 2013 af aan koninklijk Conservatorium te Gent, waar hij zang volgde bij onder meer Marcos Pujol en Gidon Saks en waar hij de Solistenprijs in ontvangst mocht nemen. Hij vervolgde zijn opleiding aan de International Opera Academy (IOA) te Gent bij Guy Joosten maar was tegelijkertijd verbonden aan de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Sedert zijn studietijd bouwt Denzil Delaere gestaag aan zijn opera repertoire, waaronder de rollen van: Mitridate (Mitridate, Re di Ponto), Ferrando (Cosi fan tutte), L’incredibile/L’abate (André Chénier), Percy (Anna Bolena) die hij in het kader van de producties aan het conservatorium van Gent instudeert. Met Don Ottavio in de Don Giovanni productie bij Zomeropera-Festival te Alden-Biesen liep Denzil Delaere voor de eerste keer echt in de kijker. Het levert hem onder meer een eerste samenwerking met de Munt op, die hem als cover voor Don Ottavio engageert. Aansluitend maakt hij zowel zijn huisdebuut bij de Opéra National te Montpellier: Capitaine Ricardo in Chérubin (Massenet) als bij Opéra royal de Wallonie te Luik eerst als Normanno in Lucia di Lammermoor, vervolgens als Gervais in een zelden uitgevoerde Manon van Auber. Zijn eerste Steuermann (Fliegende Holländer) zingt hij op uitnodiging van het Oberammergau-Festival.

Naast bovengenoemde dirigenten, zong Denzil Delaere eveneens onder de leiding van Paolo Arrivabeni, Jean-Marie Zeitouni, Dmitri Jurowski, Andrew Greenwood, Korneel Bernolet, Clemens Heil, Gabriel Venzago, Olof Boma, Stefan Klingele, Alexander Joel, Jesús López Cobos, Tomas Netopil, Koen Kessels, Cornelius Meister, Antonini FoglianiFabio Biondi en Alejo Perez …Zijn grote affiniteit met het concert- en oratoriumrepertoire deelt hij van jongs af met “La Chapelle Sauvage” waarvan hij medeoprichter is. Het Ensemble spitst zich onder meer op uitvoeringen van Bachs Weihnachtsoratorium, Magnificat, Kaffeekantate en Missa Brevis toe. Op uitnodiging van het European Inter Voices Choir soleert Denzil Delaere dan weer in Bachs Matthäus Passion en met het Ensemble Apotheosis zingt hij de tenorpartij in Haydns Schöpfung.

Ook de 20ste-eeuwse en hedendaagse componisten waaronder Olivier Messiaen, Alban Berg, Wolfgang Rihm, John Cage en de Belgen Wim Henderickx, Benjamien Lycke (in wiens wereldcreatie ‘Acubens’ Denzil Delaere een hoofdrol zong) en Joris Blanckaert, genieten naast vele anderen zijn interesse.