Inez studeerde muziekpedagogie & zang aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze vervolgde haar zangstudies bij Lucienne Van Deyck aan het Koninklijk Muziek Conservatorium te Antwerpen waar ze het diploma ‘Meester in de muziek’ behaalde en het einddiploma van zangpedagogie. Ze specialiseerde er zich in opera bij Koen Kessels en Guy Joosten. Meestercursussen zang volgde ze bij o.a. Vera Rosza, Sarah Walker, Gidon Saks en David Jones. Sinds enkele jaren integreert ze ook boventoonzang in haar vocale ontwikkeling. In 2001 nam ze deel aan de Belcanto Summer School Holland met o.a. Adelisa Tabiadon. Ze werd finaliste in de Mary Garden International Competition.

Inez Carsauw is een veelzijdige zangeres. Als jonge soliste zong ze talrijke hedendaagse muziektheaterproducties bij de Vlaamse Opera, Taschenoper Wien, Muziektheater Transparant, In Vitro (Medea), KNS (De Trojaanse vrouwen), NTGent (Masterclass), Het Paleis (Fietsen) en De Spiegel (De Rode Draak, Caban, Nest). Ze trad op tijdens o.a. het Covent Garden Festival, het Belcanto Festival Dordrecht en het Festival van Vlaanderen.

Inez Carsauw is zeer actief in het sacrale concertgebeuren. Haar repertoire omspant alle grote altpartijen, van het Stabat Mater van Pergolesi, Vivaldi en Haydn, Händels Messiah, Bachs Passies, Hohe Messe en Weihnachtsoratorium tot het Requiem van Mozart, Verdi en Duruflé. In 2007 was ze als soliste bij de Vlaamse Opera te beluisteren in de Petite Messe Solennelle van Rossini. Een jaar later zong ze het Requiem van Verdi in de Madeleinekerk in Parijs en het Koninklijk Circus in Brussel. 

Afgelopen seizoen kende ze veel bijval bij de uitvoeringen van Verdi’s Requiem, o.a. in de Antwerpse Stadsschouwburg en de Gentse Capitole (Music Hall). Vorig jaar debuteerde ze met het Stabat Mater van Dvorak in het Concertgebouw van Amsterdam. Ze zingt op regelmatige basis de altsolo’s tijdens de druk bezochte orkestmissen in de Antwerpse Sint-Pauluskerk.