Twee dodenmissen, Mozart en Rosseau, en in het publiek wellicht slechts een paar rari nantes die speciaal voor de verzonken versie kwamen. La Messe des Morts à Is is één van de vele schatten die de muzikale zeebodem rijk is. Dankzij de diepzeeduikers van Kalliope kon het publiek, afgekomen op het lichtend baken van Mozarts vuurtoren, even de koudwatervrees vergeten. “Ik zou het nog eens moeten horen,” klonk het hier en daar na het concert. Als dat nu eens wat vaker aanleiding zou zijn tot nieuwe podiumavonturen… Dan kan er in de toekomst lustig gesnorkeld worden en gedoken naar parels die zich misschien maar net onder de zeespiegel bevinden.

Maarten van Ingelgem, een toehoorder

Eerst en vooral wil ik meedelen dat het concert bij de mensen in heel goede aarde is gevallen. Niet alleen de Rosseau die naar mijn bescheiden mening zondag op haar hoogtepunt was maar ook de mozart. Iemand zei me: “ik heb nog nooit zo een fantastische uitvoering gehoord”.

Wat mezelf betreft, de woorden en de muziek dalen nog steeds als een spiraal tot in mijn innerste ziel. Een ziel die nazindert door de muzikale intensiteit die we samen als één geheel bereikte.

Emmeke, koorlid

 Heel tevreden kijk ik terug op de concerten van afgelopen weekend.

Iedereen is het erover eens dat het goed is geweest. We hebben twee mooie concerten achter de rug. We hebben het beste van onszelf gegeven en met een zeer grote inzet een heel mooie prestatie geleverd. Het publiek was enthousiast: twee keer een staande ovatie zijn daar het bewijs van.

“La messe des morts à Is” van Rosseau was voor ons als voor het publiek een ware ontdekking. Ikzelf heb genoten van de schitterende a-capella-uitvoering door Kalliope. Bapaalde passages roeren het diepste van de ziel, zowel de intense stiltes, met zoveel beheersing gebracht, als de overweldigende fortes.

Mozart hebben wij van Altra Voce samen met Kalliope met heel veel overtuiging en zeker op een hoog niveau gebracht, dankzij het fantastische dirigeerwerk van Sabine.

Bravo iedereen!

Annie, voorzitter Altra Voce

Dag,

Andermaal bijzonder genoten van de schitterende opvoering van zondag in Gent. Vooral de haarscherpe vertolking van Messe des morts heeft me getroffen. Breng mijn felicitaties over aan de dirigent.

Bedankt voor de voortreffelijke plaats. Je hebt een mij een zeer trouwe klant gevonden.

Hou me maar op de hoogte van elke activiteit.

Vriendelijke groeten en een mooi nieuw seizoen toegewenst.

 Patrick, een toehoorder

Beste,

Rousseau bracht wat stress. Ik voelde me soms een beetje

Maar nu dit fantastisch weekend achter de rug is voel ik me eerder

Alvast bedankt voor de unieke kans en de prettige samenwerking! Meer moet da nie zijn !

Koen, een koorlid

Lieve vrienden,

Ik kreeg ook heel veel positieve reacties van vrienden en familieleden. Er is zelfs iemand die naar mij gekomen is en die heel graag met ons zou meezingen in de toekomst.  Ik heb ze dan maar snel aan Sabine voorgesteld: blijkt een mezzo te zijn maar met wat oefening wordt ze wel mezzo-sopraan.

Een luisteraar vond het ook heel mooi. Hij had zelfs opgemerkt dat wij van Sabine tijdens de Mozart opvoering een applausje van haar kregen… Ik denk dat hij de 2x 5 tikjes van de “salva me” bedoelt.

Gudrun, een koorlid