Met een goed gevoel kunnen we terugblikken op drie geslaagde Fauré-concerten.

Na enkele maanden repeteren, konden we begin november voor het eerst samen met Koor en Orkest Zanglust musiceren in Tielt. ’t Was wennen … aan de ruimte, aan de groep, aan de andere gewoontes, … maar na afloop samen nog wat drinken in de bar wende zeer vlot!

De daarop volgende weken werd er in Gent en Tielt gezwind verder gezocht hoe we de partijen nog beter en doorleefder konden laten klinken. Met resultaat! Op 23 november kwam ons eerste optreden in Lendelede. Een kleine, smalle kerk zorgde ervoor dat we wat puzzelwerk hadden om elke zanger op de juiste plaats te krijgen. We stonden wat ver van Sabine, wat het er niet makkelijker op maakte, maar na afloop toch een tevreden gevoel. Veel geleerd en nog wat tijd om bij te schaven tegen het volgende concert.

Na een lange werkweek mochten we op 30 november het Tieltse publiek laten genieten van Fauré. Zingen geeft energie, want na enkele noten voel je al niet meer dat ‘het lijf’ aan weekend toe is. Het publiek was enthousiast en wij ook! Samen met de afbraak-ploeg van Tielt werd de ganse kerk terug op orde gezet, ook hier een fijne samenwerking! Intussen was er een gezellige receptie in het feestpaleis, waar we nog even konden napraten en uitkijken naar ons Gents concert.

Zaterdagochtend, klaar voor een goed gevulde concertdag. Met een kleine, gedreven ploeg werken aan de opbouw van het podium, plaatsen van de stoelen, receptietafels, de inkom inrichten, smeren van de broodjes, aanvoer van chocolademelk en Glüwein, … We werken goed door en in de vroege namiddag zit het grootste werk erop. Ook het orkest komt verder het podium vullen en in de late namiddag wordt de ruimte ‘getest’. Deze keer een heel brede kerk met veel galm. Onze soliste Ann De Renais kan zich volledig laten gaan! Wat een hoogte!!!

Tegen acht uur loopt de kerk aardig vol. Bekende gezichten (bedankt oud-Kalliopezen voor jullie aanwezigheid) en veel nieuwe gezichten. Door de verschillende concerten heen zijn we blijven groeien, met een mooie afsluiter in Gent. Het was een fijn napraten op onze receptie, met dank aan de vrijwilligers van Altra Voce om onze inkom en bar te bemannen. En onder het motto: ‘vele handen maken licht werk’ werd ook deze kerk terug in zijn oorspronkelijke staat verlaten. We hebben genoten, op naar het volgende!

Katrien Delanote

Toevoegseltje door Koen VV: hieronder een sfeerbeeldje van het optreden in Tielt

Requiem Fauré in Tielt, 30 nov 2012