De Belgische sopraan Hilde Coppé studeerde aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Gent en Brussel bij Lydia Lesage en Dina Grossberger, waarbij ze het Hoger Diploma Zang behaalde. Van Ronny Lauwers kreeg ze lyrische kunst. Aan het Tilburgs Conservatorium ontving ze het diploma voor Uitvoerend Musicus met grootste onderscheiding.

In Londen studeerde ze bij Jessica Cash. Daarnaast volgde ze meester-cursussen bij Jos Van Immerseel, Noëlle Barker, Vera Rosza en Sarah Walker.

Ze had jarenlang de zangpedagoge Tuan Sieuw Loh als coach. Momenteel volgt ze de S. Wilfartmethode.

Hilde Coppé is een veelgevraagd soliste voor barok, klassiek, romantiek en hedendaagse muziek. Ze heeft heel wat passies en oratoria op haar repertoire staan, onder meer van Bach, Mendelssohn, Telemann, Fauré, Gounod, Mozart, Haydn, Händel, Schubert en Rutter. Ook bracht ze al een aantal creaties ten gehore, onder andere van Dirk De Nef, Rudi Tas, Peter Pieters, Willy Carron en Kurt Bikkembergs.

Ze werkte samen met dirigenten als Grant Llewellyn, Patrick Peire, Koen Kessels, Florian Heyerick, Etienne Siebens, Ludo Claesen, Johan Duyck, Eric Lederhandler, Laslo Heltay, Alexander Rahbari, David Angus en Sabine Haenebalcke.

Ze zingt in kamermuziekverband: met klarinet en piano in het ‘Lotustrio’ en met trompet en orgel in het ‘Trio Symfonie’.

Ze geeft stemvorming, zang en vocaal ensemble aan de academies van Roeselare en Wetteren.