Lieven Termont is een bekend gezicht in de wereld van de oude muziek. Als solist zong deze Belgische bariton onder leiding van o.a. Paul Dombrecht, Philippe Pierlot, Erik Van Nevel, Florian Heyerick, Paul Van Nevel en Marcel Ponseele.

Zowel als solist als in ensembleverband concerteerde Lieven Termont in heel Europa, Noord- en Zuid- Amerika en Zuidoost-Azië en is hij te horen op meer dan zestig CD’s; het merendeel met Capilla Flamenca en het Huelgas Ensemble.

Als solist in het barokke repertoire is Lieven te horen op een reeks Bach-cd’s met Il Gardellino en met Il Fondamento in de wereldpremière van de Lukaspassion van Homilius/C.P.E Bach.

Sinds 2015 maakt Lieven Termont deel uit van het Utopia Ensemble, een vijfstemmig vocaal ensemble dat zich hoofdzakelijk richt op de 16de eeuwse polyfonie en dat in september 2021 een nieuwe cd uitbracht rond Andreas Pevernage.

Lieven Termont behaalde een Master in de muziek aan het Lemmensinstituut in Leuven en studeerde bij Lieve Vanhaverbeke, Maarten Koningsberger en Jard Van Nes. Lieven is laureaat van de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie 1996 in Nederland en is leraar zang aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven en aan de muziekacademies van Aalter (Art A’A) en Aalst (Utopia).