In de eerste jaren van haar professionele carrière genoot pianiste Sabine een uitstekende reputatie als Chopin-vertolkster en was ze een gewaardeerde partner in diverse kamermuziekensembles.

Later schoolde ze zich bij als koor- en orkestdirigent bij onder meer Laszlo Heltay (Londen), Pierre Cao (Luxemburg) en Nicolas Brochot (Parijs).
Ze zong jarenlang in diverse professionele en semiprofessionele ensembles, onder meer het Collegium Vocale van Philippe Herreweghe.

In 1990 richtte ze het kamerkoor Kalliope op, dat in korte tijd een hoog niveau ontwikkelde. In 1997 debuteerde ze als orkestdirigent aan het hoofd van het Vlaams Symfonieorkest.

De meeste grote oratoria van Bach, Mozart, Brahms (Ein deutsches Requiem), Fauré, Verdi (Requiem), Webber, Michael Tippett (A Child of Our Time), Szymanowski (Stabat Mater) en andere grootmeesters behoren tot haar repertoire.

Sabine hield ervan om nieuw Vlaams werk te creëren zoals composities van onder meer Raymond Schroyens, Vic Nees, Kurt Bikkembergs, Erika Budai, Lucien Posman, Maarten Van Ingelgem …

Ze was jarenlang vaste dirigent van het Kortrijks gemengd koor ALTRA VOCE en van het kamerkoor TOON op TOON uit Ronse.

Er wordt regelmatig een beroep gedaan op haar expertise als koorcoach en als jurylid op wedstrijden en festivals in binnen- en buitenland.

Ze is ere-docent piano aan het MUDA te Gent.

Uitvoering Requiem van Verdi in de Singel, Antwerpen, 2014:

Requiem Giuseppe Verdi olv Sabine Haenebalcke

Deel 2